Web Tasarım Blog / Dijital Pazarlama

Web Tasarım Blog / Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama

Digital Marketing (Dijital Pazarlama), elektronik bir cihaz veya internet kullanan tüm pazarlama işlemlerini kapsar. Sosyal medya, SEO, e-posta ve mobil uygulamalar gibi kanallar aracılığıyla ürün ve hizmet satma eylemidir. Temel olarak, dijital pazarlama, elektronik cihazları içeren herhangi bir pazarlama şeklidir. İşletmeler, mevcut ve potansiyel müşterilerle bağlantı kurmak için arama motorları, sosyal medya, e-posta ve diğer web siteleri gibi dijital kanallardan yararlanır.
Dijital pazarlama, geleneksel yöntemlerle yapabileceğinizden daha geniş bir kitleye ulaşmanıza ve ürün veya hizmetinizi satın alma olasılığı en yüksek olan potansiyel müşterileri hedeflemenize yardımcı olur. Ayrıca, genellikle geleneksel reklamcılıktan daha uygun maliyetlidir ve başarıyı günlük olarak ölçmenize ve uygun gördüğünüz şekilde döndürmenize olanak tanır.

DİJİTAL PAZARLAMA NE İŞE YARAR?
Dijital pazarlama, kapsamlı bir şekilde özel bir kitleyi belirlemenize ve hedeflemenize ve bu kitleye kişiselleştirilmiş, yüksek dönüşüm sağlayan pazarlama mesajları göndermenize katkı sağlar.

DİJİTAL PAZARLAMANIN ÖNEMİ NEDİR?
Dijital pazarlamanın önemi, gün geçtikçe artmaya devam etmektedir. Yeni başlayanlardan kurumsal işletmelere kadar, çok yönlü bir dijital pazarlama yaklaşımı önemli ticari faydalara yol açabilir. Başarılı dijital pazarlama stratejisi genellikle, diğerleri arasında çevrimiçi reklamcılık, arama motoru optimizasyonu ve pazarlaması, sosyal medya pazarlaması ve yönetimi ve içerik oluşturma dâhil olmak üzere çeşitli yöntemlerin bir kombinasyonunu içerir. İş ihtiyaçlarına ve hedeflerine bağlı olarak bunları kullanmak tercihlerinize bağlı olacaktır.

DİJİTAL PAZARLAMA TERİMLERİ
•    Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)
SEO, çevrimiçi trafiği artırmak için büyük arama motorlarındaki sıralamayı iyileştirme uygulamasıdır. 
•    Arama Motoru Pazarlaması (SEM) 
SEM, arama motorlarında web sitesi görünürlüğünü artırmak için ücretli çevrimiçi reklamcılıktan yararlanır. SEM, genellikle SEO ile birlikte kullanılır. 
•    Tıklama Başına Ödeme (PPC) 
PPC, bir işletmenin reklamları için yalnızca bir kişi tıkladığında ödeme yaptığı çevrimiçi bir reklam yöntemidir. 
•    Sosyal Medya Pazarlaması (SMM) 
SMM, iş ürünlerini veya hizmetlerini tanıtmak için sosyal medya kanallarını kullanma uygulamasıdır. Genellikle etkileyici pazarlama olarak adlandırılan sosyal medya etkileyicilerinin kullanımı
•    E-posta Pazarlama 
E-posta pazarlaması, işletmelerin markalı, promosyon içeriklerini doğrudan potansiyel müşterilere e-posta yoluyla göndermelerini sağlar. Otomatik haber bültenlerinin kullanımı bu bağlamda yaygındır. 
•    İçerik Pazarlaması 
İçerik pazarlaması, metin, video veya ses materyallerinin çevrimiçi olarak müşterilere yayınlanması ve dağıtılması anlamına gelir. Bloglar, videolar ve podcast'ler, işletmelerin içerik pazarlamasına katılmanın yaygın yollarıdır.  
Dijital pazarlama stratejisi yürütmenin birçok yolu vardır. Çoğu işletme için başarılı gelen pazarlama, genellikle birden fazla dijital pazarlama yönteminin kullanılmasını ve uygulanmasını içerir. 

 

Avusor dijital web tasarım ajansı,
Siz değerli müşterilerimiz için profesyonel web tasarım, kurumsal web tasarım, web yazılım, e-ticaret, kurumsal kimlik tasarımı, dijital pazarlama ve sosyal medya danışmanlığı alanında çözümler üretiyoruz.

Copyright © 2006 - 2024 Avusor Digital Web Agency | Tüm Hakları Saklıdır.